Skocz do zawartości
anulka2a

Gruszki W Occie

Rekomendowane odpowiedzi

Gruszki w occie 3 kg. ładnych, niezbyt dojrzałych gruszek 1 kg cukru 1/2 l octu kilka goździków trochę cynamonu Gruszki obrać, większe pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop i zagotować. Gruszki wyłożyc do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki, pasteryzować 20 - 25 min.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Macieju ja naprawdę w dalszym ciągu Cię podziwiam i dziękuję że skorzystałeś z tego przepisu. Posiadam jeszcze jeden przepis też bardzo dobry od teściowej, narazie nie mam czasu żeby go poszukać. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam te gruszki, bo akurat teściowie przywieźli całe mnóstwo gruszek. Nie próbowałam ich jeszcze ale w słoikach wyglądają imponująco. dzięki, pozdrawiam, :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.