Skocz do zawartości

Greckie Kotlety Ziemniaczane


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Greckie kotlety ziemniaczane

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia grecko - polska i polsko - grecka dla początkujących"

SKŁADNIKI: 1kg ugotowanych ziemniaków, 200g tartego żółtego sera,150g pokruszonej fety (lub 300g samego żółtego sera),mały pęczek posiekanego koperku, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania

SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki przeciskamy przez praskę i mieszamy z serem, koperkiem i przyprawami. Formujemy małe kuleczki, które lekko spłaszczmy. Panierujemy w mące lub bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia.

post-5244-1187596613_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.