grumko Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Greckie kotlety ziemniaczane Przepis pochodzi z książki "Kuchnia grecko - polska i polsko - grecka dla początkujących" SKŁADNIKI: 1kg ugotowanych ziemniaków, 200g tartego żółtego sera,150g pokruszonej fety (lub 300g samego żółtego sera),mały pęczek posiekanego koperku, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki przeciskamy przez praskę i mieszamy z serem, koperkiem i przyprawami. Formujemy małe kuleczki, które lekko spłaszczmy. Panierujemy w mące lub bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Grumko lepiej użyć tylko sera żółtego czy trochę żółtego a trochę fety? Co Ty polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ja zrobiłem wersję mieszaną, bo bardzo lubimy fetę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.