lilidu Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Właśnie skończyłam ją przyrządzać, więc zamieszczam przepis:) Składniki: fasolka szparagowa cebula pieprz, sól cukier, ocet Fasolkę szparagową gotujemy, aż zmięknie, po czym zostawiamy do ostudzenia. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki (ja przeważnie z jednego strączka robie około 4-5 mniejszych częśći). Na patelni rozgrzewamy olej, na niego wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i dalej podsmażamy, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Po około 10 minutach wlewamy trochę octu i wsypujemy trochę cukru. Nie podaję dokładnych ilości, ponieważ wszystko zależy od ilości fasolki. Ja zawsze robie na oko, a potem próbuję:P Jeszcze chwilę podsmażamy i gotowe! Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja wolę na zimno:) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje :grin: Zbieram kody kreskowe z produktów Winiary. Czy ktoś mógłby pomóc? Pokryję koszty wysyłki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beata_H2O Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 czli dodajac octu i cukru tworzysz potrawe slodko-kwasna??:wink: musze wyprobowac na innych potrawach:D dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Właśnie zajadam. dodałam ocet winny cytrynowy. Smakuje mi bardzo. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilidu Opublikowano 17 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Cieszę się bardzo, że Wam smakowało! :P Tak samo można postąpic z kapustą, tzn. ugotować, delikatnie podsmażyć i dodać cukier i ocet. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.