monikadb26 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Spód: 10dkg orzechów włoskich, 14 sucharków, mały słoik nutelli. Orzechy i sucharki mielimy, dodajemy nutelle i mieszamy Masa 1: 400g smietany kremówki, 200g śmietany 18%, 10 dkg cuekru pudru, 2 opkowania cukru waniliwego, 2 łyzki żelatyny. Śmietanę 18% ubijamy osobno ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie obie śmietany łączymy dodajemy do nich przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody i dokładnie mieszamy wykładamy to na spód nutellowy i czekamy aż masa stężeje Masa 2: kompot z wiśni drylowanych, 2 galaretki wiśniowe, 1 łyżeczka żelatyny Odsączone wydrylowane wiśnie układamy na smietanie, pół szklanki kompotu z wisnie mieszamy z półtora szklanki gorącej wody i w tym rozpuszczamy 2 galaretki wiśniowe i łyżkę żelatyny. Zalewamy wiśnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.