Skocz do zawartości

Torcik Wiśniowy Bez Pieczenia


monikadb26

Rekomendowane odpowiedzi

Spód: 10dkg orzechów włoskich, 14 sucharków, mały słoik nutelli. Orzechy i sucharki mielimy, dodajemy nutelle i mieszamy Masa 1: 400g smietany kremówki, 200g śmietany 18%, 10 dkg cuekru pudru, 2 opkowania cukru waniliwego, 2 łyzki żelatyny. Śmietanę 18% ubijamy osobno ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie obie śmietany łączymy dodajemy do nich przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody i dokładnie mieszamy wykładamy to na spód nutellowy i czekamy aż masa stężeje Masa 2: kompot z wiśni drylowanych, 2 galaretki wiśniowe, 1 łyżeczka żelatyny Odsączone wydrylowane wiśnie układamy na smietanie, pół szklanki kompotu z wisnie mieszamy z półtora szklanki gorącej wody i w tym rozpuszczamy 2 galaretki wiśniowe i łyżkę żelatyny. Zalewamy wiśnie

post-5959-1188023804_thumb.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.