Skocz do zawartości

Ozorki Iśki


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Ozorki Iśki

Przepis pochodzi [LINK NIEAKTUALNY]

SKŁADNIKI: 4 ozorki wieprzowe, 20 dag pieczarek, pół puszki kukurydzy, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 serek topiony naturalny (10 dag), pół szklanki gęstej śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, łyżeczka przyprawy do żurku i barszczu białego Kamis, pół pęczka zieleniny: natka pietruszki, szczypiorek itp.

SPOSÓB WYKONANIA: Ozorki płuczemy dokładnie, zalewamy litrem wody i gotujemy około godzinę, wyjmujemy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki, wrzucamy ponownie do garnka. Cebulę, czosnek i pieczarki obieramy. Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy. Kukurydzę odsączamy. Dodajemy wszystko do ozorków, gotujemy 15 minut. Do garnka odlewamy trochę wywaru, rozpuszczamy w nim serek topiony, łączymy dokładnie z mąką, a następnie ze śmietaną. Wlewamy do ozorków, mieszając zagotowujemy. Gotową potrawkę mieszamy z posiekaną zieleniną Podajemy z ziemniakami, ryżem albo kaszą oraz surówką.

post-5244-1188206020_thumb.jpg

Smaczny!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.