Skocz do zawartości

Ciasto Czekoladowo-kokosowe


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj naszła mnie ochota na ciasto z kremem. Coś dziwne :grin: Przeszukałam szafki i stwierdziłam, ze moge to zrobić. A poza tym b.je lubię i nie trzeba nawet nasączać biszkoptu Biszkopt: 21 dag cukru 10 dag wiórków kokosowych 6 jajek 1 op.cukru waniliowego 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniacznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 500 ml mleka 25 dag masła (w oryginale jest margaryna, ale ja do kremów używam tylko masła) 21 dag cukru 2 op. budyniu czekoladowego 2 żółtka Polewa czekoladowa Biszkopt: białaka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po 1 żółtku, ubijać. Oba rodzaje mąki wymieszać, dodać proszek do pieczenia, wiórki, wymieszać i dodać do masy jajecznej. Ciasto wylać do formy i upiec. Krem czekoladowy: Budyń rozmieszać w 125 ml mleka. Dodać żółtka, wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać budyń i zagotować, mieszając. Masło utrzeć. Dodawać po łyżce wystudzonego budyniu i ucierać. Biszkopt przekroić wzdłuż i przełożyć kremem. Polać polewą i udekorować. SMACZNEGO!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.