grumko Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Pasta z wędzonych śledzi - Rengosalata SKŁADNIKI: 2 wędzone ryby, 2 średniej wielkości ugotowane ziemniaki, kilka łyżek oliwy, sok z 1 cytryny, 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: Rybę obieramy ze skóry i usuwamy ości. Kroimy na kawałki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Miksujemy na gładką masę z oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy do białego pieczywa lub krakersów Zamiast wędzonych śledzi można użyć wędzonej makreli. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.