ina12 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Wagowo jednakowa ilość kalafiorów, marchwi, cebuli, papryki, ogórków kwaszonych, pomidorów. Zalewa taka sama i przyprawy również jak podałam w sałatce wielowarzywnej. Kalafiory podzielić na małe różyczki, obgotować. Marchew oczyścić, umyć, pokroić w talarki, obgotować. Podobnie postapić z cebulą i papryką. Ogórki i pomidory pokroić w krążki. Warzywa i przyprawy wkładać po kolei do słoików napełnionych do wysokości 1/3 zalewą. Sałatki podczas układania nie uciskać. Zalewa musi pokryć warzywa. Pasteryzować tak samo jak sałatkę wielowarzywną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.