Skocz do zawartości

Duszona Wołowina Z Cebulą


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg mięsa wołowego z kością 80 dag cebuli duży pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu listek laurowy szczypta mielonego kminku (ja tego nie lubię i nie używam i jest oki) sól, pieprz Wołowine opłukać. Zagotować w niedużym rondlu półtorej szklanki osolonej wody z listkiem laurowym, ziarenkami pieprzu i kminkiem. Do wrzątku włożyć mięso, dusić 2 godziny pod przykryciem na średnim og iu. Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki. Mięso wyjąć, pokroić w grubą kostkę  bez kości). Wywar z mięsa przecedzić przez sito, następnie przyprawić do smaku s lą i pieprzem. Pokrojone mięsoznów włozyć do rosołu, dodać cebulę. Całość dusić   minut na średnim ogniu. Nać pietruszki starannie opłukać, osuszyć, drobno posie ać, posypać nią gotową potrawę. Duszona wołowina z cebulą jest bardzo smaczna po awana z ziemniakami z wody tradycyjnie ugotowanymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.