Skocz do zawartości

Kapusta Faszerowana


basga

Rekomendowane odpowiedzi

Mięso mielone ok.40 dkg cebula przyprawy Mięso podsmażyć z cebulą i przyprawami,przestudzić. Kapustę włoską obgotować ,od strony głąba wyciąć otwór,napełnić mięsem,otwór zakryć liściem,ułożyć w garnku i dusić do miękkości. Wyjąć i ułożyć na półmisku wycięciem w dół,kroić na porcje i polać sosem pomidorowym. Można podawać z ziemniakami ale samo też jest pycha.

post-4359-1190912003_thumb.jpg

post-4359-1190912015_thumb.jpg

post-4359-1190912026_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Basiu bardzo fajny i prosty przepis na smaczną potrawę...napisz proszę w przybliżeniu ile czasu dusić tę kapustę i czy trzeba do garnka wlać wodę tylko,czy może coś jeszcze dodać...ten sos pomidorowy to robiłaś sama,czy kupiłaś gotowy...jak robiłaś to napisz co do niego dodałaś bo ładnie wygląda ;-) Pozdrawiam :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To taka wersja gołąbków dla leniuchów :-) Kapustę dusiłam tylko w wodzie, około pół godzinki bo wcześniej prawie ją ugotowałam. Sos kupuję gotowy w torebce i zaprawiam tylko śmietaną,tutaj dodałam koperku. Ten sam sos robię do makaronu czy klopsików.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.