dana2005 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 4 matiasy wymoczone w wodzie zakwaszonej cytryną Sos: -3 łyżki posiekanych kaparów (jak nie mam dodaje posiekanych grzybków marynowanych), -3 łyżki posiekanej cebuli, -1 łyżka posiekanego szczypiorku, -1 łyżka posiekanego koperku, -2 łyżki posiekanych korniszonów, - 0,5 filiżanki gęstej śmietany lub jogurtu (lub pół na pół), -pół filiżanki gęstego majonezu. -1 łyżeczka keczupu. -sól, pieprz, łyżeczka soku z cytryny, pól łyżeczki cukru pudru, ok. 0,5 łyżezki curry. Oczyszczone i wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy w salaterce.Mieszamy posiekane kapary, cebulę, szczypiorek, koperek,korniszony. Nstępnoie ubijamy śmietan e z majonezem, curry i pozostałymi przyprawami. Dodajemy do sosu posiekane warzywa. Na pól godziny przed podaniem polewamy śledzie sosem i wstawiamy doo lodówki. Są wyśmienite. Proszę spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.