grumko Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Ser smażony z jajkami - SAGANAKI ME TIRI KE AWGA (1 porcja) SKŁADNIKI: 1 łyżka masła, 10 dag kefalotiti ostrego (lub innego ostrego sera żółtego), 2 jajka, mąka, pieprz, sól SPOSÓB WYKONANIA: Na małej patelni rozgrzewamy masło. Ser kroimy w wąskie plastry, smażymy na średnim ogniu. Rumienimy na złoty kolor i przewracamy na drugą stronę. Wbijamy jajka, smażymy, dopóki jajka się nie zetną . Uwaga: do jajka można dodać parówkę lub inną wędlinę, można także zastosować inny rodzaj twardego sera. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.