annwro14 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 PASZTET DOMOWY Składniki: 0.50 kg. podgarla surowego, 1 kg. mięsa wieprzowego ( może być gulaszowe), 0, 50 kg mięsa kurzego, 2 durze cebule, 30 dek wątróbki kurzej, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, włoszczyzna, 2-4 grzybki, Podgarle pokroić w kostkę, usmażyć, przełożyć do miski. W pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w ćwiartki cebule i przełożyć do miski. Tłuszcz cały wlać do garczka dodać włoszczyznę, grzybki i pokrojone mięso, dusić do miękkości na wolnym ogniu. Wyjąć mięso do miski, w tym samym tłuszczu udusić wątróbkę. Zmielić wszystkie podduszone składniki 2x dodać bułkę wcześniej namoczoną ( można ją też zmielić) dodać jajka, pieprz, sól, trochę gałki muszkatołowej, pozostały tłuszcz, wymieszać. Piec w prodiżu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bulką tartą, dobrą godzinę, gdy pojawi się biała piana po brzegach to oznaka pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.