Skocz do zawartości

Jajka Faszerowane Po Polsku


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Jajka faszerowane po polsku

Przepis pochodzi z książki "Jaja w roli głównej" Hanny Szymanderskiej

to takie nasze małe tradycyjne śniadanie wyborcze;-))

SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo, 3 dag grzybów suszonych, 2 łyżki świeżo starego chrzanu, żółtko, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju, 3 łyżki masła, bułka tarta, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zostawić na noc, następnego dnia ugotować. Jaja (w skorupkach) przeciąć wzdłuż na pół ostrym nożem, delikatnie wyjąć białka i żółtka. Jaja i osączone grzyby przepuścić przez maszynkę lub bardzo drobno posiekać, utrzeć z masłem, chrzanem, natką pietruszki, sola , pieprzem i żółtkiem. Nadziać skorupki, farsz posypać bułka tartą. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć połówki jaj farszem do dołu, usmażyć. Podawać na gorąco lub zimno.

post-5244-1193038683_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.