Skocz do zawartości

Miodownik


Lusia

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 4,5 szklanki maki 3 cale jaja 20 dag sztucznego miodu 0,5 szklanki cukru pudru margaryna (roztopiona) 1.5 łyżeczki sidy oczyszczaanej cukier waniliowy Make wymieszac z jajkami, cukrem, soda, a na końcu doadac miód i roztopiona mararyne (ciepła). Zagnieśc ciasto i podzielic na 3 części. Upiec trzy placki na zloty kolor (ok 10-15min) Krem 0,75 l mleka 6 łyzek manny olejek migdałowy duzy pół szklanki cukru margaryna Do mleka gotującego włozyc margarynę i wsypac cukier. zagotować, wsypac 4 łyżki manny, olejek.Mieszać żeby nie bylo krupek.Lekko ostudzic. Przełozyc kremem placki (ciasto, kremu, drugi placek, krem, trzeci placek). wierzch polac polewą. Ciasto najlepjej przygotowac dzień wczesniej niz ma byc podawane, poniewaz od razu po przygotowaniu jest twarde. Pyszne, Polecam!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy później...

Śliczne ciasteczko Ewo! Chciałabym je kiedyś upiec, ale mój Mąż jest uczulony na miód :) i muszę bardzo ograniczać wykorzystywanie miodu do ciast. A szkoda, bo jest mnóstwo ciekawych przepisów z tym słodzikiem. Ale, dobro mojego Kochanego ważniejsze. Wygląda baaaardzo apetycznie! Pozdrowionka :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.