Skocz do zawartości

Tiramisu


Elwrar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam rewelacyjny przepis na super ciacho!Prosze o wyrozumiałość bo to mój debiut.

Biszkopt:

4 jaja,

1 szkl. cukru,

0,5 szkl.mąki zwykłej

0,5 szkl. mąki ziemniaczanej.

Białka ubić z cukrem szczyptą soli. Dodawać żółtka. Następnie dodajemy mąkę z jedną łyżeczką proszku do pieczenia. Czyli pieczemy najnormalniejszy biszkopt. Piec w tem. 180 stopni. Ja na tą dradycyjną blachę pieke podwójną porcję. I taki biszkopt przekrajam na dwie części. Można upiec dwa biszkopty jak kto woli. Na dolny placek rozsmarowuję krem nutella (mały słoiczek trochę ciężko się to robi ale dacie radę :?: ). Potem na nutelle smaruję gotowy krem do tortów ajerkoniakowy lub orzechowy przyrządzony wg przeisu na opakowaniu. Ja osobiście daję krem ajerkoniakowy.

Na górny placek:

750 ml śmietany kremówki, 

3 opakowania śmietan-fix,

3 łyżeczki cappucino śmietankowe lub waniliowe.

Ubijam śmietane gdy jest sztywna wsypuję śmietan fixem dodaję trochę cukru pudru dla lepszego smaku, dodaje cappucino. I to na górny palcuszek. Całość posypuje kakao lub czekoladą w proszku. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień jest poprostu rewelacyjny rozpływa się w ustach. Polecam łasuchą takim jak ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.