Skocz do zawartości

Orzechowo-czekoladowy Krem Z Mascarpone


Rekomendowane odpowiedzi

Orzechowo-czekoladowy krem z mascarpone

SKŁADNIKI: pół tabliczki gorzkiej czekolady 70%, pół szklanki orzechów włoskich, 250g serka mascarpone, 5 g słodzika, 1 szklanka śmietany 30%.

Zamiast słodzika Irena dodała cukru do smaku

SPOSÓB WYKONANIA: 1/2 szklanki śmietanki mocno podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Masę studzimy i przez co najmniej godzinę schładzamy w lodówce. Resztę śmietany ubijamy na sztywno, mieszamy z 1/2 mascarpone, można dodać słodzik. Dodajemy 2/3 orzechów i mieszamy. Czekoladową śmietanę ubijamy, dodajemy resztę sera i mieszamy. Do pucharków przekładamy krem orzechowy, na następnie wykładamy krem czekoladowy i posypujemy reszta orzechów.

post-5244-1193331979_thumb.jpg

Smacznego!!

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 lata później...
  • 5 lat później...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.