Skocz do zawartości

Kurczak Nadziewany


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

kurczak 2 jajka 2 łyżki masła 6 łyżek śmietany 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku bułka tarta sól, pieprz, cukier Kurczaka umyć, lekko posolić. Do miseczki wbic jajka, dodać śmietanę i masło. Rozetrzeć. Dodać pietruszkę i koper. Mieszając dodać tyle bułki, aby masa miała konsystencję nieco rzadszą niż siekane kotlety (ja nie wiem, co to znaczy, więc robię taką gęstszą niż na naleśniki-bo to chyba wszyscy znają), gdyż w czasie pieczenia bułka pęcznieje. Dodać do smaku sól, pieprz i cu ier.  Przygotowanym farszem nadziać kurczaka, ale nie wypełnić go szczelnie (zostawić troszkę miejsca na pęczniejący farsz). Zszyć. Ułozyć na blasze. Posmar wać tłuszczem. Podlać 1 szk. wody. Szczelnie przykryć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.