Skocz do zawartości

Jajka W Sosie Tatarskim


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

Przez "szukaj" nie znalazłam na nie przepisu i dlatego zapraszam do spróbowania 6 jajek 1/2 słoiczka majonezu 1/2 cebuli 2 ogórki konserwowe 8 marynowanych grzybków łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz, ostra papryka 3-4 plasterki ogórka (nieobrane) Jajka ugotuj na twatdo w wodzie z dodatkiem łyżki soli (dzięki temu skorupka łatwiej odejdzie i nawet jeśli pęknie skorupka, to jajko nie wyleje się). Ostudź, obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku.  Posiekaj ogórki konserwowe i marynowane grzybki. Cebulę drobniutko pokruj lub zetrzyj, ułóż na sitku, sparz wrzątkiem, aby była łagodniejsza. Cebulę, ogórki i grzybki wymieszaj z majonezem. Przypraw na ostro papryką i pieprzem. Dodaj 1/2 łyżki natki. Wymieszaj. Przygotowanym sosem polej jajka na półmisku. Posyp pozostałą n tką. Udekoruj półplasterkami ogórka, postawionymi między jajkami. SMACZNEGO!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.