Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Fasola po meksykańsku 40 dkg suchej czerwonej fasoli 4 papryczki chili 1 mała cebula 3 łyżki smalcu wieprzowego sól i pieprz do smaku Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Papryczki chili drobno posiekać (wraz z nasionami). W rondlu rozgrzać smalec. Wrzucić cebulę i posiekaną papryczkę. Smażyć ok 3 min. Dodać ugotowaną fasolę. Dokładnie wymieszać. Danie podawać gorące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.