Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Piersi z kurczaka a la strogonow 15 dag piersi z kurczaka 6 g mąki, 15 g tłuszczu, 20 g cebuli, 20 g kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka (płaska) koncentratu pomidorowego papryka słodka w proszku sól, pieprz Piersi umyć, oczyścić, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Mięso oprószyć solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić cebulę, sporządzić zasmażkę z mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić koncentratem pomidorowym i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso. Zagotować. Podawać z kluseczkami kładzionymi. Proporcja na jedną osobę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.