Gość nie_kucharka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 zamierzam zrobić babeczki 15 dag masła 25 dag mąki 10 dag cukru pudru 1 szt jajka 1 szczypta soli odrobina wanilii 3 dag migdałów i nie wiem jakiego użyć do środka kremu/budyniu. na stronie, gdzie to znalazłam jest przepis na taki domowy budyń ale ja niestety jestem nogą w kuchni, wątpie żebym dała radę zrobić smaczny krem. czy ktoś zna jakieś masy do deserów, najlepiej śmietankowe, w miarę proste do przygotowania, a zarazem smaczne, a może wiecie, czy sa jakies dobre produkty do kupienia... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 :) Witaj nie-kucharko ,ten domowy budyń napewno będzie dobry do twoich babeczek i nie trzeba być extra kucharką aby się udał ,nie wiem jaki jest ten twój przepis na ten budyń jeśli uważasz że nie podołasz to podaje ci taki jaki ja robie: 0,5l mleka , 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyzki mąki pszennej , 20 dkg cykru ,cukier waniliowy,odlac 1/2 szkl mleka i w tym rozmieszać mąki obie,reszte mleka zagotować z cukrem i wanilią wlac rozmieszane mąki i gotować na małym ogniu ok 5 min, ostudzić az będzie zimny i dodawac po trochę do masła i ucierać na puch ,potem nakładać do babeczek, możesz również kupić gotowe kremy te do tortu też nadają sie i są bardzo smaczne i lekkie, wybór teraz zostawiam tobie , pozdrawiam i życze udanego wypieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Wiolu przepraszam że podpowiem, na początek radzę żeby miękkie masło rozmiksować i dodając po trochu budyń też miksować bo jak nie ma wprawy to mogą porobić się naszej kuchareczce grudki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 :wink: Masz racje ineczko ,nie napisałam nic o tym a to przecież wazna rzecz i zamiast gładkiej masy byłaby z kluseczkami hihihi :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Krem śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny 1 budyń śmietankowy z cukrem Ugotować budyń, ale użyć 1 1/2 szklanki mleka tak jak w przepisie jest podane, a nie jak na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło lub margarynę zmiksować z cukrem pudrem na jednolitą masę i dalej postępować tak jak jesteśmy obydwie zgodne z Wioletką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.