ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Przepis z " Ciasta domowe" Ciasto 30 dag mąki 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 10 dag rodzynków 4 jajka 4 łyżeczki przypraw do piernika 1 1/2 łyżeczki sody Margarynę rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i dalej ucierać. Dodać mąkę przesianą z sodą i przyprawą do piernika oraz sparzone rodzynki i połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ja wszystko miksowałam. Ciasto wyłożyć do blaszki z tuleja o średnicy 21 cm, wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180*C przez 35-45 min. a następnie ostudzić. Polewa czekoladowa 10 dag czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 3 łyżki margaryny, dodałam masło. Składniki podgrzać, mieszając do uzyskania jednolitej masy i zagotować. Nałożyć na ciasto i udekorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Halinko napewno na zbliżające się święta jak znalazł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Andy to prawda, dodam jeszcze dobre stare przepisy. Zdjęć nie dodam bo bym musiała codziennie piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.