Skocz do zawartości

Wieniec Piernikowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis z " Ciasta domowe" Ciasto 30 dag mąki 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 10 dag rodzynków 4 jajka 4 łyżeczki przypraw do piernika 1 1/2 łyżeczki sody Margarynę rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i dalej ucierać. Dodać mąkę przesianą z sodą i przyprawą do piernika oraz sparzone rodzynki i połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ja wszystko miksowałam. Ciasto wyłożyć do blaszki z tuleja o średnicy 21 cm, wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180*C przez 35-45 min. a następnie ostudzić. Polewa czekoladowa 10 dag czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 3 łyżki margaryny, dodałam masło. Składniki podgrzać, mieszając do uzyskania jednolitej masy i zagotować. Nałożyć na ciasto i udekorować.

post-2336-1194179876_thumb.jpg

post-2336-1194179903_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.