Skocz do zawartości

Ciasto Korzenne


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

12,5 dag palmy 35 dag cukru 4 jajka, białka ubite na pianę 32 dag mąki 1 paczka kakao - 10 dag 1 paczka przypraw do piernika 1 małe op. proszku do pieczenia 1/8- 1/4 l mleka Utrzeć palmę dodając stopniowo cukier, następnie zółtka, utrzeć to na pianę. Dodawać stopniowo mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i z kakao, wlewając również na przemian z mąką stopniowo mleko. Na koniec dodać pianę z białek. Ciasto jak piekłam to w tortownicy o średnicy 30 cm. w temp. 180*C. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na połowę, przełożyć dżemem i bitą śmietaną. Ubijam 1/2 l kremówki, dodając cukier puder i 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w małej ilości gorącej wody i ostudzonej. Wierzch można polać polewą i udekorować. Samo ciasto jest też smaczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.