Bahus Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Zupa gulaszowa węgierska 50 dag chudej wołowiny, 3 średniej wielkości cebule, 7 dag smalcu, 1 łyżka mąki, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu, 1 łyżeczka kminku, ostra sproszkowana papryka, sól. Mięso umyć i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać, dodać smalec i smażyć razem w rondlu, do zrumienienia się mięsa i cebuli. Dodać mąkę i zasmażyć. Dodać przecier pomidorowy i sparzony we wrzątku kminek. Wszystko zalać gorącą wodą (1,5 l). Gotować do miękkości mięsa. Doprawić papryką (zupa musi mieć wyraźnie pikantny smak), ketchupem i solą. Podawać w bulionówkach bardzo gorącą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.