Skocz do zawartości

Piernik Z Powidłami


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 25 dag margaryny 2 jajka 45 dag powideł lub dżemu śliwkowego 3-4 łyżeczki kakao 2 opakowania przypraw do piernika 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody Margarynę roztopić i ostudzić. Mąkę przesiać. Jajka utrzeć z cukrem i przyprawami do piernika, dodawać stopniowo wszystkie składniki ucierając dokładnie. Ciasto wlać do dużej blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. 50-60 minut w temp. 180*C.

post-2336-1198838025_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko, dziekuje za ten przepis - wyprobuje go w tym tygodniu, bo szukam dobrego piernika! Moja mama i ja niestety nie mozemy znalesc przepisu mojej Babci, ktora odeszla od nas 16 lat temu, wiec wiecznie poszukuje przepisu, ktory smakowo dorowna. Nadal pamietam smak piernika mojej Babci, ale nie mozemy sobie przypomniec jak go piekla! :P Moc pozdrowien!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.