Kasiulek Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Kolorowe galaretki Składniki na 4 porcje: * 3 opakowanie galaretki owocowej (każda w innym kolorze) * 4 morele * 300 g owoców: borówki, maliny, jeżyny, czerwona porzeczka Przygotowanie: Zagotuj wodę i przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Rozpuść je jednak w nieco mniejszej ilości wody, każdą galaretkę przelej do inne miseczki. Następnie ostudź je, wstaw każdą do lodówki aby się dobrze ścięły. Owoce umyj, morele pokrój na ósemki, drobne owoce pozostaw w całości. Przygotuj 4 dość wysokie szkalnki. Gotową galaretkę przekładaj do szklanek małą łyżeczką. Na pierwszej warstwie galaretki połóż pokrojone morele, na nich galaretkę w innym kolorze, potem znowu owoce- tym razem borówki i kolejna warstwę galaretki. Na górze ułóż maliny, jeżyny i porzeczki. Smacznego!! Rada: Deser ma nie wiele kalorii, więc śmiało ozdabiamy go bita śmietaną- będzie jeszcze smaczniejszy. Przygotowanie: 15 minut + 120 minut chłodzenie galaretki; Porcja 70 kcal Przepis pochodzi z czasopisma "Dobre rady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.