Skocz do zawartości

Co Dokladnie Teraz Robicie?


Dalovay

Rekomendowane odpowiedzi

Nie robiłam z czekolady i z żelatyny. Wczoraj córka rozpusciła na parze gorzką czekoladę na polewę do pierników i zwarzyła się. Tłuszcz osobno i jakieś granulki brazowego koloru. Nie nadawało się do jedzenia. Ja do rozpuszczonej czekolady dodaję troszkę mleka lub masła, żeby w krojeniu była miękciejsza.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie to samo było , nie wiem co dodają do tych czekolad :wacko: . Uratowałam jednak te czekolady , dodając łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie , musiałam szybko smarować ciastka bo gęstniało .

 A dzisiaj kupiłam czekoladę do gotowania , specjalna na polewy. Zobaczymy co jest warta .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mmm apetycznie wyglądają te ciasteczka Dorotko :) Ja zrobiłam dziś pierogi z kapustą i grzybami ( wstawiłam przepis ), wyszły mi super! :) większość zamroziłam, resztę zjem zaraz na obiadek ;) Jutro albo w niedzielę będę robiła ruskie z twojego przepisu na farsz :)))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.