Skocz do zawartości

Paczki Angielskie


mamalu

Rekomendowane odpowiedzi

Tu przepis Iny:

Pączki z ciasta twarogowego Iny

Co do przepisu z Gazety- polecam, wypróbowany.

Z tym, że ja nie dodawałam octu (wychodzi na to, że jestem przerażającą, do bólu skostniałą konserwatystką w kuchni :eek: ale no po prostu nie umiałabym zjeść z tym octem nawet okruszka...). Dodałam jeszcze trochę cukru. Aaaa i do smażenia użyłam oleju (nie używamy smalcu).

No i ja robiłam z tego paczki. Zwykłe malutkie pączuszki serowe, nie oponki.

Myślę, że najważniejszy z tego wszystkiego jest ser. Ja robiłam z takim prawdziwym, wiejskim twarogiem (Moja Mamuśka wyszukała w naszych okolicach gospodarstwo ekologiczne, które robi i sprzedaje właśnie takie cuda jak masło, twaróg, miód, mleko, itp...), stąd smak tych pączków był po prostu rewelacyjny. Pulchniutkie, miękkie, rumiane...Mmmm... :P

A może wypróbujesz przepis na oponki z bloga [LINK NIEAKTUALNY] ?

Tego przepisu akurat jeszcze nie próbowałam, ale Autor Bloga i jego inne przepisy od jakiegoś czasu nas niezmiernie zachwycają i zawsze się udają, tak więc ufam, iż ten przepis też "wyjdzie" (i to nie bokiem :eek:)

Przepis na [LINK NIEAKTUALNY]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.