Skocz do zawartości

Zapiekanka Z Ziemniakow


mamalu

Rekomendowane odpowiedzi

skladniki na oko. Ziemniaki obrane pokrojone w plasterki(sredniej grubosc)tyle ile sie zje. Slodka smietanka musi byc tyle zeby zalac ziemniaki(ewentalnie mozna dac zamiast smietanki troche mleka duzo wieksza czesc musi byc jednak smietana) Do smietanki sol pieprz galka muszkatalowa i utarty czosnek (tutaj tyle ile sie lubi ja daje super duzo prawie cala glowke) Zolty starty ser do posypaia na gore(ja biore Goude) Wiec ziemniaki wkladamy w zaroodporne naczynie zalewamy przyprawiona smietanke.W polowie pieczenia posypujemy startym zoltym serem. Zapiekamy w 180/190 stopniach kolo godziny (czasami i dluzej zalezne od rodzaju ziemniakow zawsze sprawdzam czy miekkie) A jak ktos chce to moze ziemniaki przelozyc gotowana szynka ,boczkiem ,kielbasa. Polecam naprawde bardzo bardzo smaczna. Danusia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tereniu to chyba zalezy od rodzaju ziemniakow juz mialam takie ze byly raz dwa upieczone i tez pare razy mialam takie ze sie piekly i piekly i nadal byly lekko twardawe. a twoja zapiekanka wyglada jak moja pieknie pachnie przy pieczeniu prwda? ;) Basga w sumie mozna by i tak sprobowac ja zawsze pieke w piekarniku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.