Skocz do zawartości

Kapusta Z Grochem


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu podaję przepis: 3/4 kg kiszonej kapusty 3/4 szklanki łuskanego grochu 6 łyżek oleju lub masła do smażenia cebuli 1 obrana cebula i drobno posiekana sól i pieprz mielony Groch wypłukać, zalać gorącą wodą, odstawić na godzinę. Przelać do garnka i w razie potrzeby dolać tyle wody aby przykryła groch, gotować do miękkości na wolnym ogniu. Zestawić, przetrzeć przez sito. Kapustę spróbuj, gdyby była za kwaśna trzeba wypłukać w ciepłej wodzie, odcisnać i posiekać nożem. Zalać wrzącą wodą, (ja dodaję jeszcze trochę oleju) i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie wymieszać kapustę z przetartym grochem. Cebulę smażyć na oleju lub maśle, aż będzie szklista, wlać z tłuszczem do kapusty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować. Odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Przed podaniem mocno podgrzać na średnim ogniu, często trzeba mieszać bo łatwo się przypala.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.