ina12 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 25 dag mąki 4 dag cukru 2 dag masła 1 jajo 1/4 do 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki sody do pieczenia 8-10 dag tłuszczu do smażenia cukier waniliowy Cukier, masło i jajko utrzeć, ja zmiksowałam, dosypać przesianą makę dokładnie wymieszana z soda i mleko. Wyrabiać ciasto łyżką, powinno być pulchne. Ja dodałam za dużo mleka i musiałam dodać mąki. Rozwałkować ciasto na 1/2 cm grubości i wycisnać szklanka krążki. W każdym krażku Wyciąć środek naparstkiem. Smażyć z 2 stron na rozgrzanym tłuczczu. Podawać posypane cukrem waniliowym. Przed wałkowaniem ciasto podsypać maką. Smakują tylko ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.