Skocz do zawartości

Krążki Smażone Z Dziurką


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag mąki 4 dag cukru 2 dag masła 1 jajo 1/4 do 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki sody do pieczenia 8-10 dag tłuszczu do smażenia cukier waniliowy Cukier, masło i jajko utrzeć, ja zmiksowałam, dosypać przesianą makę dokładnie wymieszana z soda i mleko. Wyrabiać ciasto łyżką, powinno być pulchne. Ja dodałam za dużo mleka i musiałam dodać mąki. Rozwałkować ciasto na 1/2 cm grubości i wycisnać szklanka krążki. W każdym krażku Wyciąć środek naparstkiem. Smażyć z 2 stron na rozgrzanym tłuczczu. Podawać posypane cukrem waniliowym. Przed wałkowaniem ciasto podsypać maką. Smakują tylko ciepłe.

post-2336-1197029863_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.