Skocz do zawartości

Spaghetti Ze Szparagami I Szynką Parmeńską


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Spaghetti ze szparagami i szynką parmeńską

SKŁADNIKI: 40 dag makaronu spaghetti, 15 dag szynki parmeńskiej pokrojonej w cieniutkie plasterki, 8 dag startego parmezanu, 5 łyżek oliwy z oliwek, 25 dag końcówek zielonych szparagów (ja użyłem konserwowych). 1 łyżka masła, 1 średnia cebula pokrojona w cienkie pół plasterki, 3 ząbki czosnku, sok z 1 cytryny, sól i pieprz, kilka listków świeżej bazylii.

SPOSÓB WYKONANIA: Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone w plasterki szparagi i sok z cytryny. Dusić do miękkości szparagów. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w kwadraciki (1 cm x 1cm) szynkę oraz masło. Sosem polać gorący makaron. Wymieszać. Posypać startym parmezanem. Udekorować listkami bazylii.

post-5244-1197099302_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.