Bigos Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Składniki : - kostka margaryny - 1,5 szklanki cukru - 0,25 szklanki wody - 4 łyżki kakao - cukier waniliowy - 0,5 szklanki czerwonego wina - 4 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 szklanki mąki - kilka kropel aromatu rumowego lub arakowego Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Po ostudzeniu dodać cukier waniliowy, wino, żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, aromat i zmiksować. Delikatnie wymieszkać z pianą z białek. Wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 40 minut. Smacznego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.