IGA Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zalewa: 1,5 litra wody 1 szklanka octu 10% 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ziele angielskie liść laurowy To wszystko razem zagotować, dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego. 2 duże cebule pokroić w kostkę i poddusić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z alewą. 1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe. Ta ryba zawsze ma wzięcie. Polecam. Cytuj
figiel Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam ! Jak długo ta ryba może stać w lodówce ,myslę ,żeby zrobić przed świętami . Cytuj
IGA Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Prawdę mówiąc nie wiem jak długo maksymalnie można tę potrawę przechowywać. Zalewa jest kwaśna więc 4-5 dni bez obaw. To mogę potwierdzić bo zdarzało mi się trzymać ją włeśnie tyle i wszystko było ok. Cytuj
figiel Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dziekuje za odpowiedż :P Cytuj
figiel Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witaj Iga ! Zrobiłam Twoje filety .Bardzo dobre .Dziś poczęstowałam kuzynke -powiedziała super .Robiłam już z przepisu Janki ,też b.dobre .Jak mam okazję to zaraz poczęstuję znajomych ...i zawsze jest prośba o przepis .Zresztą żaden przep[is ,wypróbowany przezemnie tu z forum, nie był chybiony.Polecam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi