Skocz do zawartości

Pyszne Filety W Zalewie Polidorowej


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalewa: 1,5 litra wody 1 szklanka octu 10% 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ziele angielskie liść laurowy To wszystko razem zagotować, dodać 2 małe puszki przecieru pomidorowego. 2 duże cebule pokroić w kostkę i poddusić w 1/2 szklanki oleju, połączyć z alewą. 1,5 kg filetów rybnych panierować w jajku i mące, usmażyć, wrzucić do gorącej zalewy. Wszystko razem dobrze schłodzić. Gotowe. Ta ryba zawsze ma wzięcie. Polecam.

Opublikowano

Prawdę mówiąc nie wiem jak długo maksymalnie można tę potrawę przechowywać. Zalewa jest kwaśna więc 4-5 dni bez obaw. To mogę potwierdzić bo zdarzało mi się trzymać ją włeśnie tyle i wszystko było ok.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Iga ! Zrobiłam Twoje filety .Bardzo dobre .Dziś poczęstowałam kuzynke -powiedziała super .Robiłam już z przepisu Janki ,też b.dobre .Jak mam okazję to zaraz poczęstuję znajomych ...i zawsze jest prośba o przepis .Zresztą żaden przep[is ,wypróbowany przezemnie tu z forum, nie był chybiony.Polecam .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.