IGA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ciasto: Biszkopt z 8 jajek wg. własnego przepisu. Podzielić na 2 części. Krem: 2 opakowania Śnieżki 1 niepełna szklanla mleka 3,2% 3 opakowania serka Bieluch Ubić Śnieżkę w podanej ilości mleka, połączyć z serkami. Krem już gotowy. Do nasączenia: 1,5 szklanki wody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru 0,5 szkanki rumu Zaparzyć kawę z cukrem, przestudzić, połaczyć z rumem. Do dekoracji: gorzka czekolada Ciasto mocno nasączyć. Przełożyć połową kremu, drugą połowę wyłożyć na wierzch. Udekorować startą gorzką czekoladą. UWAGA! Drugą część biszkoptu z wierzchu nasączyć dopiero po nałożeniu ciasta na krem, ponieważ jest bardzo mokre. To jest porcja na normalną blaszkę 25 x 36. W szybszej wersji można wykorzystać gotowe blaty tortowe, wtedy należy podzielić krem na 3 części. Ten krem dobrze smakuje też w połączeniu z masą kaimakową przygotowaną z mleka w puszczce. Można też wykorzystać go do ciast i deserów zamiast bitej śmietany. Iga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czy ten krem się nie rozlewa? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Nie, nie rozlewa się ma właściwą kremową konsystencję. Koniecznie musi być serek Bieluch bo z innym nie wychodzi dobrze. Krem jest niebardzo słodki. Można oczywiście lekko dosłodzić cukrem pudrem wg. uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Iguś bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.