Skocz do zawartości

Pleśniak Z Orzechami


renigliwice

Rekomendowane odpowiedzi

 40 dkg mąki  1 margaryna  4 żółtka  2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka śmietany  cukier waniliowy  25 dkg orzechów  Wyrobić kruche ciasto.  Podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Dać lodówki na godzinę.  Na blachę zetrzeć 1/2 ciasta białego, potem 1/2 ciasta ciemnego.  Ubić pianę ze szklanką cukru, rozsmarować, posypać orzechami grubo posiekanymi,  na to zetrzeć 1/2 ciasta ciemnego, potem  1/2 ciasta jasnego. Upiec.      Polewa:   1 margaryna   1 szklanka cukru   3 łyżki kakao   3 łyżki mleka   Rozpuścić i gotować chwilę. Po przestudzeniu dodać 50g wódki i polać nią przestudzone ciasto. Tej polewy jest dużo i właśnie o to chodzi , by wsiąkła w ciasto.      Ciasto jest przepyszne!!! Życzę smacznego.        :smile:   :-)   :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.