Janka 5 Napisano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Składniki: *Ciasto naleśnikowe *2 kg ryb Zalewa: *8 szklanek wody *2 szklanki octu *1 łyżka soli *3 łyżki cukru *1 łyżka koncentratu pomidorowego *liść laurowy,ziele angielskie,pieprz, dodatkowo: *marchew-5 szt *pietruszka- 4 szt *seler-1 szt *cebula Zrobić ciasto naleśnikowe, zanurzać w nim kawałki ryb i smażyć na oleju. Zalewa: Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Oddzielnie ugotować na półmiękko marchew,pietruszkę, seler i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w plastry. Układać warstwami-śledź-warzywa-cebula-śledź itd. Zalać zalewą tak,aby wszystko było przykryte. Odstawić do lodówki. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1bubcia36 0 Napisano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 czy to może byc ryba jaka kolwiek,czy to musi być śledż?bo taka rybę wymieniłaś w przekladaniu warzywami. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.