Przepis Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja zamiast makreli wolę tuńczyka... ;) Pasta z tuńczyka z kukurydzą 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki posiekanej cebuli, najlepiej czerwonej 4 łyżki kukurydzy z puszki sok z cytryny, około 1 1/2 łyżeczki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, świeżej lub suszonej 2 łyżki majonezu sól i pieprz świeża natka pietruszki do przybrania Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miseczki. Rozgnieść widelcem, dodać posiekaną, czerwoną cebulę oraz natkę pietruszki i wymieszać. Następnie do pasty dodać kukurydzę oraz majonez. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Pastę przybrać świeżą natka pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.