Przepis Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja zamiast makreli wolę tuńczyka... ;) Pasta z tuńczyka z kukurydzą 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki posiekanej cebuli, najlepiej czerwonej 4 łyżki kukurydzy z puszki sok z cytryny, około 1 1/2 łyżeczki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, świeżej lub suszonej 2 łyżki majonezu sól i pieprz świeża natka pietruszki do przybrania Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miseczki. Rozgnieść widelcem, dodać posiekaną, czerwoną cebulę oraz natkę pietruszki i wymieszać. Następnie do pasty dodać kukurydzę oraz majonez. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Pastę przybrać świeżą natka pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.