renigliwice 8 Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Polecam kolejną smaczną zupkę do wypróbowania. 1 duża porcja włoszczyzny z kapustą włoską 30 dkg fasolki Jaś 1-2 cebule 25 dkg pieczarek pół szklanki śmietany rosół z kostki olej 15 dkg mąki 1 jajko sól garść siekanej zieleniny ( natka pietruszki, szczypiorek) 1. 3 godziny wcześniej fasolę zalać wrzącą wodą, po tym czasie ugotować ją w tej samej wodzie, w której się moczyła, a gdy zmięknie, osolić. 2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Włoszczyznę i pieczarki oczyścić i drobno pokroić. 3. Dodać do cebuli, podlać 1-2 łyżkami wody i dusić do miękkości. Zalać rosołem z kostki i gotować 15 minut. 4. Dodać ugotowaną fasolkę i zagotować, ewentualnie doprawić do smaku. 5. Z mąki, jajka, szczypty soli i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto. Odrywać zacierki w kształcie małych kuleczek i wrzucać je do wrzącej zupy. Gotować do miękkości. 6. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i wlać do zupy. Przed podaniem posypać siekaną zieleniną. S M A C Z N E G O !!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna.K 5 Napisano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Uwielbiam zupki a ta jest bardzo ciekawa na pewno wypróbuje . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walentyna 0 Napisano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 witam - bardzo zaciekawiła mnie ta zupka , po niedzieli na pewno ją zrobię i napisze jak smakowała, w szczególności , że mojej rodzince bardzo zasmakowała od ciebie Reni zupa porowa .pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elunia.o 1 Napisano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Myślę, że warto spróbować.Mam tylko pytanie czy fasola ma być sucha, czy świeża? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna.K 5 Napisano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 sucha bo pisze że trzeba ja moczyć :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi