Silvia Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Nie kupie tutaj drozdzy piekarskich.Taki kraj.Za to maja drozdze w proszku tzw dry yeast.Czy one tez nadaja sie do ciasta?czy takie drozdze rozrabia sie tez w mleku czy wystarczy ciepla woda?jak mam wogole przeliczac odpowiednia ilosc tych drozdzy na drozdze piekarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Takie instant =25 gram świeżych i wystarczają na 0.5 kg mąki. Jak najbardziej możesz rozpuszczać i w wodzie,i w mleku ale można też wsypywać od razu do mąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvia Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dziekuje serdecznie za szybko odpowiedz :D Teraz majac te drozdze instant bede mogla bez obawy upiec pyszne ciasto.Jeszcze raz dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.