Skocz do zawartości

Ciasto Orzechowo - Jabłkowe


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

" Poradnik domowy" Biszkopt 4 łyżki mąki 4 jaja 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny tłuszcz i bułka tarta do blaszki Z podanych składników upiec biszkopt w formie o średnicy 26-28 cm. Ja upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Masa orzechowa szklanka mleka 1/3 szklanki kaszy manny 2/3 szklanki cukru pudru 20 dag zmielonych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy Ugotować na gęsto kaszę mannę na mleku, dodać cukry i zmielone orzechy. Ucierać aż składniki się połączą, ja zmiksowałam. Rozsmarować masę na upieczonym biszkopcie, ostudzić - od razu wstawiłam do lodówki. Masa jabłkowa 1 kg. jabłek - najlepiej renet lub antonówek 1/2 szklanki cukru 1 op. galaretki morelowej, brzoskwiniowej lub cytrynowej Obrane jabłka pokroić na małe kawałki, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić na małym ogniu. Gorące jabłka wymieszać z cukrem i sypką galaretką, a gdy wystygną rozsmarować na masie orzechowej. Schłodzić w lodówce. Jabłek użyłam więcej, 1 słój i 1/2 ( zaprawione mam w słoikach litrowych).

post-2336-1203446887_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.