Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Piersi z kurczaka po mediolańsku 4 piersi z kurczaka, 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki masła 15 dag pieczarek 15 dag groszku konserwowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 10 dag ogórków konserwowych sól, pieprz, przyprawa curry i gałka muszkatalowa Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, curry i gałką muszkatałową. Odstawić na 20 min. Na patelni rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ogórki drobno posiekać. Obsmażone mięso podlać winem i dusić ok. 5 min. Dodać pieczarki, ogórki i koncentrat pomidorowy. Dusić dalej do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodać osączony z zalewy groszek konserwowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i gałką muszkatałową. Zagotować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.