Skocz do zawartości

"skrzydelka Na Ostro"


KIKI

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg skrzydelek

2- 3 zabki czosnku

3 łyzki miodu

1/2 szklanki wody

1 łyzeczka chili

1 łyzeczka imbiru

szklanka keczapu

Wykonanie:

Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać keczap, imbir, chili i zmiażdzony czosnek. Wszystko wymieszac i zalać zalewaą skrzydełka na 12 godzin. Piec w brytwanie ok godziny. Sprawdzić, czy mięsko odchodzi ładnie od kości. Podawać na gorąco z pieczywem lub sałatką ryżową

Sałatka ryżowa:

1 szklanka dobrego gatunkowo ryżu

2 ząbki czosnku

1- 2 papryki / może być kolorowa/

3 łyzki majonezu, sól w/g uznania

Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie , wypłukać, odsączyć. Polączyć ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na 1 godz do lodówki. Papryke pokroic w kostkę, dodać do ryżu i wymieszać z majonezem. SMACZNEGO :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.