KIKI Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 1 kg skrzydelek 2- 3 zabki czosnku 3 łyzki miodu 1/2 szklanki wody 1 łyzeczka chili 1 łyzeczka imbiru szklanka keczapu Wykonanie: Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać keczap, imbir, chili i zmiażdzony czosnek. Wszystko wymieszac i zalać zalewaą skrzydełka na 12 godzin. Piec w brytwanie ok godziny. Sprawdzić, czy mięsko odchodzi ładnie od kości. Podawać na gorąco z pieczywem lub sałatką ryżową Sałatka ryżowa: 1 szklanka dobrego gatunkowo ryżu 2 ząbki czosnku 1- 2 papryki / może być kolorowa/ 3 łyzki majonezu, sól w/g uznania Ryż ugotowac w lekko osolonej wodzie , wypłukać, odsączyć. Polączyć ze zmiażdżonym czosnkiem i wstawić na 1 godz do lodówki. Papryke pokroic w kostkę, dodać do ryżu i wymieszać z majonezem. SMACZNEGO :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.