justhi Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Wyczytałam ten przepis w "Chwili Dla Ciebie" i za chwilkę zabieram się za zrobienie jej. Ciekawie wygląda ten przepis. Ja spróbuję, to napiszę o moich wrażeniach. Oto przepis: 1 kg cielęciny bez kości (u mnie, jak w/w szynka) po łyżce musztardy i koncentratu pomidorowego 3 jajka marchewka cebula 2 ogórki konserwowe 5 dag boczku 2 łyżki masła sól, pieprz 4 łyżki posiekanych ziół (bazylia, tymianek) Do dekoracji: rzodkiewki, sałata i tymianek Cielęcinę opłukać, osuszyć. Odciąć1/3 mięsa i zemleć. Pozostały kawałek głęboko naciąć i rozbić tłuczkiem przez kawałek folii spożywczej. Posmarować musztardą. Do miski włożyć zmielone mięso, jajka, koncentrat pomidorowy i wymieszać. Cebulę i marchew obrać, pokroić w kostkę. Ogórki osączyć i pokroić. Boczek pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić cebulę, marchew i ogórki, zeszklić. Dodać mięso mielone i smażyć razem. Doprawić solą i pieprzem, wsypać łyżke posiekanych ziół, wymieszać. Mięso w kawałku rozłożyć, posmarować nadzieniem, zwinąć w roladę i związać nicią kuchenną. Brytfannę posmarować resztą masła, włożyć roladę i obsmażyć ją. Następnie wlać trochę wody, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok. godziny. Podczas pieczenia polewać tworzącym się sosem i ew. wodą. Roladę wyjąć, zdjąć nić, posypać resztą ziół i pokroić w plastry. Podawać z sosem z pieczenia. Udekorować plasterkami rzodkiewki i zieleniną. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Witajcie! Jak obiecałam wyżej, zdaję relację. Rolada b.smaczna, a do tego po przekrojeniu kolorowa :grin: Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.