Lusia Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 -50 dag łopatki wieprzowej pokroić w kostkę - 3 zaki czosnku, obrac i pokroić w plastry W radlu rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej czosnek i wyrzucić. Na czosnkowej oliwie podsmażyć mieso. dodać 2 liście laurowe oraz 4 ziarenka ziela angielskiego. Zalac szklanka bulionu, dusić az mięso bedzie miekkie. dosypac do gulaszu torebke mrożonych warzyw oraz 2 woreczki kaszy gryczanej. podsmarzyć. wlać druga szklanke bulionu. Gotowac na malym ogniu pod przykryciem jeszcze 10-15 miin. Odstawic w ciepłe miejsce ( np. do piekarnika nagrzanego) na kolejne 10 min. gotowe danie posypac posiekana natką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.