Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Piersi z kurczaka duszone z fasolką 6 piersi z kurczaka 2 łyżki masła 45 dag ugotowanej na półtwardo fasolki szparagowej 300 ml mleka 2 łyżki ketchupu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 sproszkowanego cynamonu szczypta sproszkowanych lub utłuczonych goździków sól i pieprz do smaku Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W rondlu rozgrzać tłuszcz. obsmażyć na nim filety z obu stron na złoty kolor. Posypać przyprawami. Zalać mlekiem. Dusić na wolnym ogniu ok 10 min. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz ketchup. Dusić dalej do miękkości mięsa i fasolki. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami. Cytuj
MagdaZ Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Bardzo fajny przepis, zrobiłam w ramach akcji opróżniania zamrażalki :-). Co prawda okazało się, że zapomniałam dodać ketchupu, ale i tak było pyszne i świetnie pachnie. Dzieki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.